Klubben for alle

 for buejakt

i Lister regionen med interesse

Lister Buejegere

Om klubben

Etablert 21. desember 2001.

Ca 30 medlemmer i 2016 

Klubbens jaksti 3D bane ligger på Moi i Kvinesdal.  Banen er åpen alle dager i uken. 

Posisjon

N58 grader 20.219

E7 grader 02.244

Kontakt informasjon:

Telefon +4790191825

Annen informasjon

Copyright ® 2011 Buejeger.net

Buejakt i Danmark!

Hva gjør man når man ikke kan jakte med bue i Norge. Jo, man kvalifiserer seg for jakt i Danmark.  Dette er noe mange flere burde gjøre.

Det er deilig å være norsk i Danmark.  Dette gjelder også for den norske buejeger.  Sydjyske Buejegerlaug (Egon Bøtker) vet å ta vare på besøk fra Norge.  Etter å ha vært der flere ganger, føler man seg som hjemme. 

Danskene driver en buejakt som tilsvarer jakten vi forhåpentlig vis får i Norge.  Rådyr er største villtart man har lov til å skyte med bue i Danmark.  Og det gjør man med stor suksess.

Etikk og moral samt sikkerhet, er stikkord den danske buejeger setter i høysetet, noe det blir lagt stor vekt på, i opplæringen.

Fasilitetene til Sydjyske Buejegerlaug som drives av Danmarks eldste buejeger Egon Bøtker, er helt ypperlig.  Klubbhuset med sitt innhold og særpreg, er et populært samlingspunkt. 

Anlegget har alt en buejeger måtte ønske seg.  Det finnes skytebaner og jaktsti med over 60 mål, deriblant 4 bevegelige.  Man får skyte fra plattform og tårn.  Kort sagt den beste trening en buejeger kan få.  Her kan man trimme utstyret og skyte inn jaktspissene og det er alltid hjelp å få.  Et drømmested for en buejeger.

Kurset går over en dag og gjennomføres av godkjent instruktør fra FADB (Foreningen Af Danske Buejegere), og består av teori og praksis.  Teorien avsluttes med en skriftlig prøve med spørsmål man kan få på eksamen.

For å bli godkjent som buejeger i Danmark må man være jeger, ha deltatt på buejegerkurs og bestå en skriftlig prøve der 18 av 20 spørsmål må besvares riktig.  Gjør man det, kan man gå opp til skyte prøve.  Man skyter mot 6 rådyrfigurer på avstander fra 6 til 25 meter, en pil pr mål, og kun en bom aksepteres.  Skytingen foregår med jaktspiss på ukjente avstander.  Som jaktspiss aksepteres Spitfire med treningsblad.  Minimum energi i pilen er 40 joule, for å kunne jakte i Danmark.  Når det gjelder Spitfire er energikravet 70 joule, som også er kravet om man bruker blunt. 

Prøvene gjennomføres for sensor fra Skov og Naturstyrelsen (danskenes svar på Direktoratet for naturforvaltning). Normalt avvikles prøvene en eller to uker etter selve kurset. Detaljer om kurs og utstyr finner man ved å gå inn på FADB sin hjemmeside.

Atmosfæren rundt selve skyteprøven er avslappet og rolig.  Man kan bruke den tid man trenger.

Jeg kan på det sterkest anbefale norske buejegere å ta turen til Danmark.  Danskene har lang erfaring når det gjelder buejakt, og det er uten tvil deres erfaringsgrunnlag som må brukes i kampen for buejakt i Norge.

Sydjyske Buejegerlaug holder til i Vejen, som ligger mellom Kolding og Esbjerg.